Szaunavilág - Gőzkabin - Himalája sópihenő

Az Allure Wellnessben 20 férőhelyes, rönkhatású panoráma finn szauna áll a vendégeink rendelkezésére, ahol rendszeresen tartunk szaunaszeánszokat is a hét minden napján 18:30-tól.

Ehhez kapcsolódik az egyedülálló jeges merülőmedencénk, ahol külön jéggép szolgáltatja az állandó jeges vizet a megfelelő hűsölés érdekében.

 

A finn szauna a legelterjedtebb típusú szauna a mai napig. Alapvetően a szauna használata lazít, meghűléses betegségek kezelésére kiváló, és nem utolsósorban hatékonyan alkalmazhatjuk allergiás problémák kezelésére, ekcémás bőr állapotának javítására és visszatérő gyulladásos panaszoknál is nagyon hatékony segítség lehet a szauna rendszeres használata. A magas hőfoknak köszönhetően a szauna izzaszt, tehát elősegíti a méreganyagok természetes úton történő távozását, emellett oldja a stresszt.

A szauna immunerősítő, érregeneráló hatású, használatával javíthatunk testünk anyagcsere folyamatain.
Használatával fokozódik a szervezet vérellátása, erősödik szervezetünk öngyógyító tevékenysége. Fokozódik a belső elválasztású mirigyek működése, ezáltal intenzíven izzadunk és a bőrön át távoznak a salakanyagok, a melegben kitágult pórusokon keresztül.
Javítja a vérkeringést és edzi a szívet. Éppen ezért nagyon vigyázniuk kell azoknak, akik valamilyen vérkeringési vagy szívproblémában szenvednek, hiszen az igénybevétel túl nagy is lehet számukra a szaunában. A kórokozók a száraz forró levegő hatására elpusztulnak az egész szauna helyiségben. Igazán akkor használjuk ki a szauna összes jótékony hatását, ha utána, ill. közben hideg fürdőt iktatunk be, a hőfok változása edzi a bőrt, testünket, szellemünket, idegrendszerünket.

Kinek ajánlott a finn szauna? Egészséges felnőtteknek (szívbetegeknek, akut gyulladásban szenvedőknek és terheseknek nem ajánlott!)

Finn szauna hőmérséklete: 80-95 C

Mennyi időt érdemes a finn szaunában tölteni? 10-15 percet 2-3 alkalommal, közöttük azonban fontos lehűlési szüneteket tartani, a bátrabbak és edzettebbek jeges fürdőt is vehetnek egy-egy kör után.

 

 

A szaunavilágban helyet kapott még egy infraszauna és egy gőzkabin is.

 

Az infraszauna kímélőbb a szervezet számára, mint a finn szauna, azonban a működésmódja is eltér a fenti típusoktól, mert a levegő felmelegítése és párásítása helyett az infravörös sugarak a testet belülről melegítik fel. Az infraszaunát előszeretettel szokták a narancsbőrrel küzdőknek ajánlani, mert fénysugarai mélyre hatolnak, fellazítják a kötőszöveteket, s így a méreganyagok jobban tudnak a bőrből távozni.

 

Kinek ajánlott az infraszauna? A szervezet fokozatos felmelegedésének köszönhetően időseknek és fiataloknak is ajánlott.

Infraszauna hőmérséklete: 35-55 fok között

Mennyi időt érdemes az infraszaunában tölteni? 30 percet, heti 3-4 alkalommal

 

A gőzkabin a török  fürdők hangulatát és levegőjét nyújtja, segítve a  stressz oldását,  az izomlazítást,  a regenerálódást és a szervek ideális vérellátását. A gőzkabin az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően enyhíti a légzőszervi  betegségek  tüneteit, bársonyossá és hidratálttá teszi  bőrünket,  megelőzi a  cellulitisz kialakulását és fokozottan serkenti a méregtelenítést egyaránt.

A gőzfürdőzés segíthet megőrizni keringésünk egészségét és élénkíti a vérkeringést, különösen a végtagokban. Ez csökkentheti a vérnyomást, és ezáltal segít megőrizni a szív egészségét, ráadásul a bőrszövetek gyógyulásának is kedvez. Gőzfürdőzés közben egyes emberek szervezete olyan hormonokat termel, amelyek csökkentik a vérnyomást. Ezért is van, hogy ilyenkor nyugodtabbnak, ellazultabbnak érezzük magunkat.

 

Kinkek ajánlott a gőzfürdő? Egészséges felnőtteknek Ne használd a gőzfürdőt, ha lázas vagy, vagy valamilyen betegséged van. A gőzfürdő használata nem ajánlott azoknak sem, akiknek keringési problémájuk szívbetegségük, alacsony- vagy magas vérnyomásuk van, cukorbetegségben vagy epilepsziában szenvednek.

Mennyi időt érdemes a gőzfürdőben tölteni? 10-15 percet, 2-3 alkalommal, közöttük azonban fontos lehűlési szüneteket tartani.

 

 

A szaunázás, vagy gőzfürdőzés után a Himalája sószobában pihenheted ki magadat, ahol beépített automatikus sópárologató gép biztosítja a folyamatos sós levegőt. A sópihenő levegője segít a köhögés csillapításában, jótékony hatással van a légutakra.

 

Ha megjött a kedved a szaunázáshoz, mindenképpen ajánljuk, hogy próbálj ki egy szaunaszeánszot is! Ez az élmény abban különbözik a hagyományos szaunázástól, hogy a folyamatokat egy szaunamester irányítja, aki fokozatosan hevíti fel a helyiséget és gondoskodik a megfelelő páratartalomról. Ezt általában a kezében levő törölköző lobogtatásával éri el (ami elsőre komikus mozdulatsorozatnak hathat), megkavarva a levegőt és ezzel is befolyásolva a résztvevők hőérzetét. A szaunaszeánszok általában finn szaunában történnek és 15 percig tartanak. Igazi közösségi élmény, melynek végén meg szokás tapsolni a szaunamester munkáját.

 

A szaunaszeánszokkal és egyéb wellness eseményekkel kapcsolatban figyeld híreinket, kövesd a Facebook oldalunkat, vagy kérd munkatársaink segítségét a recepción.

Masszázs

Medencék