Szaunavilág

Az Allure Wellnessben 20 férőhelyes, rönkhatású panoráma finn szauna áll a vendégeink rendelkezésére, ahol rendszeresen tartunk szaunaszeánszokat is.

 

A finn szauna a legelterjedtebb típusú szauna a mai napig. A kabin magas hőmérsékletének hatására megemelkedik testhőmérsékletünk és elindulnak a verejtékezési és méregtelenítési folyamatok.

Kinek ajánlott a finn szauna? Egészséges felnőtteknek (szívbetegeknek, akut gyulladásban szenvedőknek és terheseknek nem ajánlott!)

Finn szauna hőmérséklete: 80-95 C

Mennyi időt érdemes a finn szaunában tölteni? 10-15 percet 2-3 alkalommal, közöttük azonban fontos lehűlési szüneteket tartani, a bátrabbak és edzettebbek jeges fürdőt is vehetnek egy-egy kör után.

 

A szaunavilágban helyet kapott még egy infraszauna és egy gőzkabin is.

 

Az infraszauna kímélőbb a szervezet számára, mint a finn szauna, azonban a működésmódja is eltér a fenti típusoktól, mert a levegő felmelegítése és párásítása helyett az infravörös sugarak a testet belülről melegítik fel. Az infraszaunát előszeretettel szokták a narancsbőrrel küzdőknek ajánlani, mert fénysugarai mélyre hatolnak, fellazítják a kötőszöveteket, s így a méreganyagok jobban tudnak a bőrből távozni.

Kinek ajánlott az infraszauna? A szervezet fokozatos felmelegedésének köszönhetően időseknek és fiataloknak is ajánlott.

Infraszauna hőmérséklete: 35-55 fok között

Mennyi időt érdemes az infraszaunában tölteni? 30 percet, heti 3-4 alkalommal

 

A gőzfürdőzés segíthet megőrizni keringésünk egészségét és élénkíti a vérkeringést, különösen a végtagokban. Ez csökkentheti a vérnyomást, és ezáltal segít megőrizni a szív egészségét, ráadásul a bőrszövetek gyógyulásának is kedvez. Gőzfürdőzés közben egyes emberek szervezete olyan hormonokat termel, amelyek csökkentik a vérnyomást. Ezért is van, hogy ilyenkor nyugodtabbnak, ellazultabbnak érezzük magunkat.

Kinkek ajánlott a gőzfürdő? Egészséges felnőtteknek Ne használd a gőzfürdőt, ha lázas vagy, vagy valamilyen betegséged van. A gőzfürdő használata nem ajánlott azoknak sem, akiknek keringési problémájuk szívbetegségük, alacsony- vagy magas vérnyomásuk van, cukorbetegségben vagy epilepsziában szenvednek.

Mennyi időt érdemes a gőzfürdőben tölteni? 10-15 percet, 2-3 alkalommal, közöttük azonban fontos lehűlési szüneteket tartani.

 

A szaunázás, vagy gőzfürdőzés után a Himalája sószobában pihenheted ki magadat, ahol beépített automatikus sópárologató gép biztosítja a folyamatos sós levegőt. A sópihenő levegője segít a köhögés csillapításában, jótékony hatással van a légutakra.

 

Ha megjött a kedved a szaunázáshoz, mindenképpen ajánljuk, hogy próbálj ki egy szaunaszeánszot is! Ez az élmény abban különbözik a hagyományos szaunázástól, hogy a folyamatokat egy szaunamester irányítja, aki fokozatosan hevíti fel a helyiséget és gondoskodik a megfelelő páratartalomról. Ezt általában a kezében levő törölköző lobogtatásával éri el (ami elsőre komikus mozdulatsorozatnak hathat), megkavarva a levegőt és ezzel is befolyásolva a résztvevők hőérzetét. A szaunaszeánszok általában finn szaunában történnek és 15 percig tartanak. Igazi közösségi élmény, melynek végén meg szokás tapsolni a szaunamester munkáját.

 

A szaunaszeánszokkal és egyéb wellness eseményekkel kapcsolatban figyeld híreinket, kövesd a Facebook oldalunkat, vagy kérd munkatársaink segítségét a recepción.

Masszázs

Medencék